Peuter & Kleuterdans bij studio Domingos

Dansend ontdekken en leren

Bij Studio Domingos bieden we speciale dans- en yogalessen aan voor peuters en kleuters, gericht op spelenderwijs leren en ontdekken. Onze lessen zijn ontworpen met de belevingswereld van het jonge kind in gedachten, en zijn opgebouwd rond thema’s die elke zes weken wisselen. We werken met kleine groepen van maximaal 10 kinderen, zodat jouw kindje persoonlijke aandacht krijgt en zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast maken we gebruik van sensorische materialen om de lessen nóg leuker en leerzamer te maken. Onze gediplomeerde en ervaren dansdocenten zorgen ervoor dat je kind niet alleen plezier heeft, maar ook snel de techniek oppikt.

Peuter & Kleuter Danslessen: Beweging voor Brein en Lichaam

Peuters en kleuters staan bekend om hun fantasierijke en nieuwsgierige aard. Het jonge kind leert door te bewegen en zijn zintuigen te gebruiken. Beweging voedt niet alleen het lichaam, maar ook het brein. In deze belangrijke levensfase ontwikkelen peuters en kleuters hun taalvaardigheid, motoriek en sociale interacties. Ze leren hun emoties kennen en beginnen de wereld om hen heen te ontdekken. Bij Studio Domingos prikkelen en stimuleren we deze ontwikkeling door middel van dans en spel, waarbij elk thema is afgestemd op hun belevingswereld.

Elke zes weken introduceren we een nieuw thema dat de kinderen uitdaagt en inspireert. Dit maakt de lessen niet alleen dynamisch en afwisselend, maar biedt ook steeds nieuwe mogelijkheden om te leren en te groeien.

Sensorische Materialen: Een Magische Leerervaring

Wat onze lessen écht uniek maakt, is het gebruik van sensorische materialen. Deze materialen brengen de thema’s tot leven en stimuleren de nieuwsgierigheid en fantasie van de kinderen. Van kleurrijke sjaaltjes tot zachte matten en vormen die bij het thema passen – alles is ontworpen om de zintuigen van je kind te prikkelen. Deze materialen zijn niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Ze helpen kinderen om spelenderwijs nieuwe ontdekkingen te doen en dragen bij aan hun cognitieve en motorische ontwikkeling.

Daarnaast zorgen de kleine groepen van maximaal 10 kinderen ervoor dat we elk kind de aandacht kunnen geven die het nodig heeft. Hierdoor leren ze sneller en kunnen we hun zelfvertrouwen vergroten, terwijl ze spelenderwijs groeien.

Bewegend Leren: Dansen en Denken in Één

Onze peuter- en kleuterdanslessen gaan verder dan alleen dans. Elke les bevat beweegopdrachten die niet alleen de fijne en grove motoriek stimuleren, maar ook cognitieve vaardigheden zoals rekenen, taal en het herkennen van kleuren. We geloven in de kracht van bewegend leren, waarbij fysieke activiteit helpt om de hersenen van kinderen te ontwikkelen. Onderzoek toont aan dat fysiek actieve lessen een positief effect hebben op de executieve functies van peuters en kleuters, zoals concentratie en zelfbeheersing. Het is bewezen dat kinderen in deze leeftijdsgroep vijf tot acht uur beweging per dag nodig hebben, waardoor leren door dans, spel en beweging van onschatbare waarde is.

Thema van September: Onderwateravontuur in Hoek van Holland

Vanaf september duiken we met onze peuters en kleuters in een spannend onderwateravontuur! Dit thema neemt de kinderen mee in een fantasierijke onderwaterwereld, waar ze dansend en springend de dieren in het water ontdekken. We doen een Chassé langs de vissen, huppelen vrolijk langs de eendjes en maken een grand jeté over de schelpen. Dit alles doen we op verschillende muziekjes, zodat de kinderen ook verschillende ritmes leren herkennen en voelen.

In deze les leren de kinderen zich in te leven in de bewegingen van verschillende waterdieren. We gebruiken sensorische materialen om lichaamsbesef te ontwikkelen, de ruimte in de zaal te ontdekken en te leren hoe bewegingen variëren. Door te dansen, springen en bewegen leren ze spelenderwijs op verschillende manieren.

Klaar voor een Dansavontuur?

Is jouw peuter of kleuter klaar voor een uitdagende en speelse dansles? Wil je dat je kind leert door te bewegen en spelenderwijs groeit? Kom dan een gratis proefles volgen bij onze locaties in Hoek van Holland, Delfgauw of ‘s-Gravenzande. Meld je snel aan en ontdek samen met je kindje hoe leuk leren en bewegen kan zijn!

Peuter en kleuterdans
Kinder dans
Kleuterdans