Peuter & Kleuter lessen

Wat is nu peuter & kleuter les bij Studio Domingos

Studio Domingos biedt dans & yoga lessen aan voor het jonge kind. De lessen zijn gericht op spelenderwijs aanleren van techniek, de les staat in teken van een thema, gebruik van sensorische materialen om het thema te ondersteunen, kleine groepen van maximaal 10 kinderen zodat jouw kindje persoonlijke aandacht krijgt en daardoor sneller leert en beter de techniek aanleert. De kinderdans docent is gediplomeerde dansdocent met de nodige ervaring.

Peuter en kleuterdans

Peuter & Kleuter danslessen

Peuters en kleuters hebben een grote belevingswereld, zijn fantasierijk en nieuwsgierig. Het jonge kind leert met zijn zintuigen en het lichaam. De peuter & kleuter is altijd in beweging, hij leert om te ervaren en nieuwe dingen te leren. Beweging voedt het jonge brein. In de jonge levensjaren staat de ontwikkeling van taal centraal, de motoriek gaat snel, ze raken geïnteresseerd in sociale interactie met andere peuters en kleuters en het kind leert zijn emoties kennen.
Wij helpen het jonge kind daarbij door hem te prikkelen en uit te dagen tijdens onze danslessen. In onze dansles staat een thema centraal. Elke 6 weken behandelen wij een ander thema. Om het thema zo goed mogelijk bij de belevingswereld van het jonge kind te laten aansluiten en een uitdagende leeromgeving te creëren, maken wij gebruik van sensorische materialen en attributen. Op deze manier spreken wij de boven genoemde ontwikkelingsgebieden aan.

Kleuterdans

Sensorische Materialen

Door gebruik te maken van sensorische materialen en attributen wordt het thema levendig, de nieuwsgierigheid en de fantasie van de kinderen geprikkeld. De materialen die wij inzetten zijn leeftijdsgericht en stimuleren de ontwikkeling waardoor het kind nieuwe ontdekkingen doet en tijdens de les spelenderwijs leert.
Door het kleine groepsverband van 10 kinderen in een dansles leert je peuter of kleuter beter en kunnen wij persoonlijke aandacht geven aan het kind. De sensorische materialen stimuleren de ontwikkeling en fantasie van het kind

Beweegopdrachten

Wij leren de kinderen niet alleen de danstechnieken aan, maar er staat altijd een beweegopdracht centraal, zodat wij niet alleen de fijne & grove motoriek oefenen maar ook cognitieve opdrachten zoals rekenen, taal en het leren herkennen van kleuren. Om de vaardigheden van je kindje te vergroten en het zelfvertrouwen te verhogen, zetten wij in op bewegend leren. Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van fysiek actieve lessen. Door te bewegen vindt er een acute en structurele verandering plaats in de hersenstructuur. Dit heeft een positief effect op de executieve functies van de peuter en kleuter. In deze leeftijd hebben kinderen vijf tot acht uur beweging per dag nodig. Leren door dans, spel en beweging is voor hen dus uitermate zinvol.

 

Het thema vanaf Mei is Lente

In dit thema gaan we met de kinderen dansen en gaan we door het Lente thema met daarbij behorende materialen. We maken een Chassé  langs de bloemetjes (Chassé dit is een verplaatspas uit klassiek Ballet) langs de eendjes huppelen en doen een grandjeté net als de paardjes. Dit is een sprong uit klassiek ballet, we dansen op de verschillende muziekjes waardoor de kinderen verschillende ritmes leren kennen. We dansen langzaam op als katten, we dansen snel als paardjes in de wei en we rollen door de modder als een varkentje. 


In dit thema gaan we deze keer in op inleving van de verschillende dieren. We leren door verschillende materialen lichaamsbesef, we leren de ruimte in de zaal gebruiken, leren de bewegingen. Door gebruik te maken van verschillende manieren om te leren met uitdagende sensorische materialen.
Dansend, springend, bewegend gaan we door de ruimte. 

Is jouw kindje toe aan een uitdagende dansles? Wil jij dat je peuter of kleuter bewegend leert? Kom dan een gratis proefles volgen op onze locatie Hoek van Holland, Delfgauw of ‘s -Gravenzande.
Meld hem of haar dan snel aan 

Kinder dans