Kinderlessen

Studio Domingos geeft dans & sportlessen in klein groepsverband van maximaal 12 personen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de juiste begeleiding krijgt en persoonlijke aandacht die hij/zij nodig heeft. Wij zijn een inclusieve dans & sportschool waar iedereen de les kan volgen. Wij stimuleren zelfontwikkeling middels beweging. In de les zorgen wij dat elk kind les krijgt op zijn/haar niveau.
Hieronder vind je uitleg over al onze danslessen

K3 Streetdance dansles

Heb jij een dochter of zoontje thuis die gek is op k3! Dansen op je favoriete muziek en lekker mee zingen met alle hits. Dansen, zingen en swingen. 

Deze streetdance les is helemaal in K3. Jouw kleine meid kan in deze dansles dansen & zingen met alle k3 hits. De kinderen leren verschillende streetdance pasjes aan en leren een k3 choreografie. De les wordt spelenderwijs gegeven.

Hiphop

HipHop is een cultuurbeweging, ook wel een uiting van een levensstijl. Het is ontstaan In New York in de jaren 70 van de 20ste eeuw.
Hiphop kenmerkt zich o.a door de 4 elementen: Dj-ing, Rapping en Beatboxing, Graffiti en Breakdance.
Net zoals Streetdance is deze vorm van dansen ontstaan op straat, en maakt het een deel uit van de Urban Scene.

1 van de bekendste bewegingen van Hiphop is de Running Man. Dansstijlen die in de Hiphop bekend zijn: Breakdance, Electric Boogie, Body Popping, Locking, Female, Whacking, House, New Style, Vogue, Oldschool.

Streetdance

Wil jij na het zien van al die coole videoclips, ook zulke gave dansjes leren? Dat kan bij onze Streetdance of Hiphop lessen.

Streetdance is opgekomen vanuit de Jazz. In Amerika danste men rond de jaren 80 in achterbuurten op straat. De dansers waren vaak gekleed in “baggy clothes”. In Europa brak Streetdance pas door in de jaren 90. De bewegingen zijn vaak losjes en komen luchtig over.

Belangrijkste danspassen zijn: de Snake (je rolt met je lichaam op de muziek) en bouncen op de muziek. Een van de inspiratiebronnen voor Streetdance was MC Hammer. Sinds een jaar is Streetdance ook een internationale wedstrijdsport en opgenomen door de NOC NSF.
Er onstonden meerdere vormen zoals: Funky, Clipdance, Hiphop enz. Streetdance verandert snel.

Bungee & Aerial Yoga

Vliegen, zweven, tricks in een doek en meer dan 100% fun. Alle kids willen deze les volgen en wij brengen deze sporten naar verschillende plekken.
In de Bungee & Aerial wordt er 1 op 1 les gegeven. Kinderen leren tricks in een aerial doek of bungee. In de les komt vertrouwen en gewichtsloosheid voorbij. Elk kind leert vertrouwen krijgen in zichzelf na elke les. Doordat wij in kleine groep werken leren de kinderen meer in een doek en bungee. Ze krijgen een eigen doek/bungee en hoeven deze niet te delen. Kinderen kunnen meedenken en hebben ruimte om te proberen. 

Modern

Wat is Moderne dans?
In de jaren 20 van de vorige eeuw kwam Modern ballet op. De term ‘modern’ verwijst naar niet-traditionele ballettechniek. Kenmerkend voor de moderne dans is dat deze een grote verscheidenheid aan technieken kent. Er wordt ook aandacht besteed in een dansles aan klassieke ballettechieken en dansimprovisatie.

Bij moderne dans kunnen heel gewone alledaagse bewegingen zoals vallen, rennen en springen als dansbeweging of thema worden gebruikt. Het lichaam staat centraal als expressie -communicatie middel.
Er werd in die tijd geëxperimenteerd met de klassieke techniek van ballet en het kunnen van het menselijke lichaam. Zo ontstonden de 3 grote danstechieken in de moderne dans: Limon, Cunningham en Graham. 

Tiktok dansles

Ben jij klaar voor de allernieuwste tiktors? Dans en leer de coolste tiktoks van ons.

In een Tiktok dansles leren de kinderen de nieuwste tiktoks. De kinderen leren het verhaal achter een Tiktok en de verschillende versies die er zijn. De kinderen krijgen niet alleen de nieuwste tiktoks maar ook wat oudere tiktoks. Aan het einde van de les hebben wij een leuke mashup van alle tiktoks. 
In een Tiktok les, leren we de kinderen ook hoe er gefilmd moet worden. Vaak zien wij dat kinderen niet bewust er van zijn en toch onbedoeld vaak andere kinderen filmen. In een Tiktok dansles nemen wij alleen tiktok filmpjes op als er toestemming van ouders is!

Kinderen voor kinderen

Heb jij een dochter of zoontje thuis die gek is op kinderen voor kinderen! Dansen op je favoriete muziek en lekker mee zingen met alle hits. Dansen, zingen en swingen op de muziek. 

Deze streetdance les is helemaal in Kinderen voor kinderen stijl. Jouw kleine meid/heer kan in deze dansles dansen & zingen met alle hits. De kinderen leren verschillende streetdance pasjes aan en leren een kinderen voor kinderen choreografie. De les wordt op spelenderwijs gegeven.

Breakdance

Heb jij thuis een dochter of zoon die houdt van stoere danspasjes? Of die graag wilt leren om op zijn hoofd te staan?
Dan is onze Breakdance dansles wat voor jou!

Wat is nu Breakdance? Breakdance, ook wel B-boying of breakdancen genoemd, ontstond in de jaren 70 en 80 in de achterstandswijken van New York. Breakdance is één van de vier elementen van de cultuurbeweging HipHop. 1 van de bekende groepen is de Rocksteady Crew.
Veel van de bewegingen komen voort uit Afrikaanse dans, Turnen en de Braziliaanse vechtsport Capoeïra.

Tijdens de les leren de kinderen de Hiphop, Streetdance en Breakdance techniek. Belangrijke Moves zijn: de Freeze’s, Sixstep, Windmill, Threestep en de Toprock. 

Kangoo Jump kids
Dansles
dansles studio Domingos
koningsdag dansles